25.3.09

Tiffanytöitä


Vaihteeksi taas hieman käsitöitä. Olin elämäni ensimmäisessä tiffanytyöpajassa syksyllä. Siellä tein ylemmässä kuvassa olevan purjeveneen. Tekniikka oli aluksi järkyttävän vaikeaa. Lasi meni kyllä helposti palasiksi, mutta aina väärästä kohdasta. Laskin euroja menetettyjen lasien vuoksi ja tunteja, kuinka kauan joutuisin kärsimään. Lopulta innostuin ja menin vielä toiselle kurssille kun laseja sattui jäämään. Tarkoitukseni oli tehdä pieniä perhosia, mutta laseja riittikin hieman isompaan työhön. Toki "jouduin" ostamaan myös vähän uutta lasia... Erityisen iloinen olin löytäessäni harmaata, laikullista lasia hylkeeseen. Hylje saa nyt seurailla rantakalliolla purjeveneen luovimista.

Taulut ovat kuvissa vain asetettu mökin ikkunoille nojaamaan. Tarkoitus olisi laittaa ne vielä roikkumaan, jotta ne tulisivat kokonaisuudessaan entistä paremmin näkymään... Huomasin, että ikkunalaudalla olevat sukkulat täydentävät sattumalta hyvin tauluissa esiintyviä muotoja. Ikkunalaudoille on kerätty aikojen saatossa kaikkea meren tuomaa tavaraa; lauduksia ja meren hiomia puunkappaleita. Hyljetaulun alla on näkyvissä majavan nakertama puu.

Ehkä ne tiffanyperhosetkin ehtisi vielä tehdä, mutta sitruunaperhosenkeltaista lasia ei ole varastossani...

Myös lasinsulatus sai minut innostumaan. Jännityksellä odotan, tuleeko uunista ensi kerralla koruja vai jokin yhteensulautunut lasimöykky?