20.3.09

Mustikkajuustokakku


Työkaveri tarjoili tällaista herkullista mustikkajuustokakkua synttärinään. Ohjeen hän oli ottanut Hellapoliisilta. Minäkin odotin sitten malttamattomana, että saisin kokeilla reseptiä. Oman ja mieheni isän nimpparit olivat sopiva juhlapäivä, sillä ohjeesta tulee kaksi kakkua (reseptiähän ei voi puolittaa!) ja "sininen" kakku sopii miehille (olematta mitenkään sukupuolivärisidonnainen!).

Ohjeen noudattaminen kannattaa, sillä muuten voi tulla yllätyksiä... Nuukana jälleen kerran ajattelin, että teen pohjat valmiiksi irtopohjavuokiin, niin mitään ei mene hukkaan. Kakkupohjien jäähdyttyä reunat kuitenkin kuroutuivat sisäänpäin, eli pohjat pienenivät ja jouduin turvautumaan uusiin reunamuoveihini!?! Onneksi olin uteliaisuudesta vieraillut edellisellä viikolla Ullanunelma- nimisessä uudessa kaupassa. Pyörittelin siellä hetken ihmeellisiä muoveja ja mietin, ostaisinko? No onneksi ostin, sillä nyt ne pelastivat minut ja vaikka epäilin niiden toimivuutta, lähinnä pitävyyttä, muovit toimivat loistavasti! Nyt harmittaa tietysti, että en malttanut ostaa reunavuokaa, jollaista ohjeessa mainostetaan, sillä kun olisi saanut myös upean muotoisia kakkuja.

Mustikoiden kanssa säästelin tarkoituksella, sillä mielestäni kakku oli kauniimpi, kun juusto pilkottaa läpi. Kermaa en myöskään ole ajatellut pursottaa valmiin kakun reunoille. Kuvassa kakku on siis vielä kääreissän, joten myöhemmin selviää, miten hyvin kakku lopulta piti kuosinsa ja miltä se maistui...