Porkkanakakkuun löytyy jos jonkinlaista ohjetta. Tämän löysin muistaakseni Kotiliedestä ja kokeiltuani, tykästyin siihen heti. Sopivan mehevä, kuohkea ja herkullisen makuinen.
Porkkanakakku (n. 25cm x 35cm)
4 munaa
2.5 dl sokeria (alkup. ohjeessa 3 dl)
5 dl porkkanaraastetta (3 isoa porkkanaa)
1.5 dl juoksevaa margariinia (alkup.ohjeessa öljyä)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
Kuorrutus
200 g tuorejuustoa
25 g voita
2 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria (oma lisäys)
1 dl mantelirouhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet, porkkanaraaste ja margariini. Levitä paperilla päällystetylle pellille/vuokaan ja paista 175 asteessa n. 35-40 minuuttia.
Tee kuorrutus sekoittamalla pehmeään voihin juusto ja sokerit. Apuna voi käyttää vatkainta. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele pinnalle mantelirouhe.