Tuorejuusto oli mennyt jo ohi parasta ennen päiväyksen, mutta uskalsin käyttää sen tähän uunissa kypsennettävään juustokakkuun. Ohjeen mukaan, joka oli uusimmasta Maku-lehdestä, kakkua neuvottiin säilyttämään jääkaapissa seuraavaan päivään(?!) -Ei todellakaan onnistunut!
Huom! Pienensin ja mukailin kakkuohjetta jääkaapistani löytyneisiin aineisiin.
Mustikka-juustokakku (pieneen vuokaan)
150 g Digestive-keksejä
25 g voita
1 tl hunajaa
200 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 appelsiinin raastettu kuori
kananmuna
1 dl mustikoita
1 tl maizenaa
1 tl sokeria
Sekoita murskatut keksit pehmeän voin ja hunajan kanssa. Levitä seos voidellun vuoan pohjalle. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan päälle. Sekoita jäisten mustikoiden sekaan maizena ja sokeri ja ripottele ne kakun pinnalle. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Kokeile antaa jäähtyä ja tarjoile appelsiinilohkojen kanssa.