Olen joskus maistanut lampaankääpää kastikkeessa, mutta yleensä sieni ei eksy koriini. Alkusyksystä metsässä oli niin vähän ruoaksi kelpaavia sieniä (ja ylipäätään mitään sieniä), joten päätin poimia polulla kasvaneet kauniit, pienet käävät. Olin kuullut kehuja lampaankääpäpihveistä ja ajattelinkin kokeilla niitä. Ne saivat kotona niin hyvän vastaanoton, että ensi syksynä teen pihvejä uudestaan.
Lampaankääpäpihvit
keskikokoisia, nuoria, sileitä lampaankääpiä
vehnäjauhoja
suolaa, valkopippuria
kananmuna
korppujauhoja
yrttejä (timjami, rosmariini, salvia)
voita paistamiseen
Puhdista ja leikkaa sienet tarvittaessa tasapaksuiksi. Kääntele pihvit ensin jauho-pippuri-suolaseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi yrtti-korppujauhoissa. Paista viitisen minuuttia miedolla lämmöllä, runsaassa voissa molemmin puolin. Tarjoile keitetyn perunan ja kermaviilikastikkeen kanssa.