3.2.13

Rakkaudella Runeberg

Tämä on aina hyvä leipomus hävittää loput piparkakut kaapista. Muokkasin ja pienensin Ruokalan ohjetta silikoniseen sydänvuokaani ja hyvää tuli.

Runebergin tortut

50 g voita
1/2 dl fariinisokeria
1 muna
1 dl piparkakun muruja
1/2 dl korppujauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
1/2 dl kermaviiliä
1/4 tl soodaa
1 rkl mantelilikööriä
2 tippaa karvasmanteliöljyä
vadelmahilloa

vadelmahilloa
tomusokeria
vettä

Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri. Vatkaa mukaan muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kermaviili, johon on sekoitettu sooda. Mausta liköörillä ja öljyllä. Jaa taikina vuokiin ja tee keskelle pieni hillosydän. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Koristele tortut vielä uudelleen hillolla sekä tee rinkula hillon ympärille vedestä ja tomusokerista sekoitetulla kuorrutteella.