23.2.13

Siivet

Kesällä grillaamme usein Hornet-siipiä mökillä, tuntuukin hassulta syödä niitä kotikeittiössä. Mieleen tulee kesäisiä muistoja, mm. se kun jätimme luut kuistille ja aamulla ne olivat hävinneet. Supi oli käynyt ne yöllä "siivoamassa"; mitäköhän sen masu piti tulisesta potkusta?
Nyt siivet ja kastike olivat merkkiä Texas Pete. Maistuivat kyllä hyvin paljon samalle kuin siipiravintoloissa tarjotut. Yllätyin kun luin, että lähes puolet Suomen siivistä syödään Tampereen seudulla.
Texas Pete -siivet ovat aika tavalla erilaisia kuin Hornetit. Yllätys, yllätys ne eivät ole niin makeita kuin Hornetit ja niissä ei myöskään ole sitä jotain keinotekoista aromia tai maustetta kuin Horneteissa. En tosin ole saanut Peteistä paistaessa yhtä tummia, vaikka paistan niitä ensin 225 asteessa varttin ja saman ajan vielä 250 asteessa. Käännän siivet kerran paiston aikana.
Kastike on kuitenkin piste i:n päällä. Nyt ymmärsin kuumentaa 1/2 rkl voita ja kaadoin 3 rkl kastiketta sekaan. Kastike kaadetaan lopuksi kuumien siipien päälle.
Siipien ohessa uunissa kypsyvät perunalohkot. Niille sopii dipiksi jogurtti-majoneesi, joka maustetaan lorauksella sitruunaöljyä, currya, pippuria ja suolaa. Samaan purkkiin voi dipata kasviksia kuten porkkanaa, kurkkua, selleriä ja paprikaa.