28.1.12

Punajuuri-palsternakkakeitto

Työkaverini kehui punajuuri-palsternakkakeittoaan, joten minunkin piti sitä kokeilla. En tiennyt tarkkaa reseptiä, mutta löysin nettiä selaillessani tällaisen, joka on ollut alkuaan Helsingin Sanomissa.
Meillä sattui olemaan pussi pähkinäsekoitusta, joten korvasin ohjeessa olleen pekonin pähkinöillä. Erittäin hyvää ja keitto lämmitti mukavasti pakkaspäivänä! Ulkonäöltään keitto sopisi vaikka ystävänpäivänä tarjoiltavaksi ;)

Punajuuri-palsternakkakeitto

oliiviöljyä
2-3 punajuurta
1 pieni palsternakka
sipuli
valkosipulin kynsi
vaalea leipäviipale
kasvislientä
ranskankermaa
mustapippuria
basilikaa

(pähkinöitä)

Kuutioi kasvikset, kuullota hetki öljyssä ja lisää liemi sekä mausta pippurilla. Anna kiehua kypsäksi (n. 30 min.). Soseuta ja lisää ranskankerma sekä basilika. Valmiin annoksen voi koristella pähkinöillä, ranskankermalla, basilikalla...