1.1.11

Hummeri

Tässä ruoka, jota olen pitkään haaveillut maistavani, mutta vasta nyt se toteutui. Odotukset olivat siis korkealla ja täytyy todeta, että elämys oli pieni pettymys. No, ei muuten, mutta hummeri maistui mielestäni aivan samalle kuin rapu. Hummeri olikin kuin iso rapu; nopeampaa syödä, sillä tämän kanssa ei tarvinnut näperrellä niin paljoa kuin pienten rapujen kanssa ja lihaa oli tietenkin enemmän. Yllätyin, että hummerin liha oli melko kovaa ja kiinteää. Eroa rapuun toi hummerille tekemäni gratiini.

Gratiini hummerille

oliiviöljyä
pieni pala fenkolia
1 valkosipulin kynsi
2 lehteä salviaa
mustapippuria
suolaa
muutama tippa sitruunamehua
2 rkl voita
1 paahtoleipäviipale
1/2 dl
(parmesan)juustoraastetta
lehtipersiljaa

Hienonna fenkoli pieniksi kuutioiksi. Kuullota kuutiot ja valkosipuli paistinpannulla. Lisää mausteet. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sekoita siihen pala voita sekä hienonnettu leipä ja juustoraaste.

Halkaise hummeri, irrota lihat ja "perkaa" se. Paloittele lihat takaisin kuoriin, saksien lihat päällimmäiseksi ja jaa kuorrute pinnalle. Gratinoi grillivastuksen alla 225 asteessa n. 5 minuuttia.

Hummerin voi tarjota raikkaan salaatin kera.

Salaatti hummerille
frisee salaattia
omenaa
kurkkua
viinirypäleitä

Kastike

1 rkl piparjuurituorejuustoa
1 rkl kermaviiliä
1/2 dl majoneesia
mustapippuria
suolaa
sitruunamehua