Pääruoka ei meinannut maistua, kun jälkiruoka houkutteli liikaa ;). Juustokakku oli vähän oma sovellukseni, vaikka selailin kyllä monia erilaisia ohjeita. Onneksi sain viime hetkellä päähäni tehdä vielä mustikkakastikkeen!
Pitäisi tarjoilla jäähtyneenä, mutta... Pahoittelen myös jälleen kerran kuvan laatua, mutta kun ei malta. Vaikka on kaikki gorillapodit ym.
Juustokakku
Pohja
100 g pipareita
1/2 dl kaurahiutaleita
20 g voita
Täyte
1 prk rahkaa
1 dl turkilaista jogurttia
1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 muna
1 tl sitruunan kuoriraastetta
1 rkl sitruunamehua
Mustikkakastike
1 dl mustikoita
1 rkl sokeria
1 rkl punaviinisiirappia
1/2 dl vettä
1 tl perunajuahoja
Murskaa keksit ja sekoita pohjan aineet keskenään. Painele seos uunivuoan pohjalle (voit käyttää halutessasi myös irtopohjavuokaa). Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tee kastike mittaamalla kattilaan mustikat, sokeri ja siirappi. Kuumenna ja karamellisoi hetki. Ota kattila liedeltä ja kaada päälle vesi, johon on sekoitettu perunajauho. Kuumenna niin, että kastike poreilee muutaman kerran. Jäähdytä.