30.12.10

Saaristolaislimppu

Teimme tänä jouluna äitini kanssa "kilpaa" näitä limppuja. Ne ovat mukavia joulutuliaisia ja -muistamisia, mutta toki limppua löytyy omasta joulupöydästämmekin. Ohjeen mukaan tulee kaksi pitkää limppua ja yksi pieni foliovuokaan. Limppujen teko on helppoa mutta aikaa vievää, joten kerralla kannattaa tehdä aina koko satsi.

Saaristolaislimppu

1 l piimää
70 g hiivaa
3 dl tummaa siirappia
3 dl vehnäleseitä
3 dl karkeita kaljamaltaita
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
1-1 1/2 l vehnä- ja/tai hiivaleipäjauhoja

Sekoita aineet keskenään, mutta älä vaivaa. Kaada taikina öljyttyihin ja leseillä jauhotettuihin vuokiin kohoamaan kahdeksi tunniksi. Paista ensin 170 asteessa tunti, peitä limput foliolla ja jatka paistamista 160 asteessa kaksi tuntia. Leipiä voi voidella lopuksi ja paistamisen aikana muutaman kerran siirappivesiliuoksella.