30.11.10

Sacherkakku

Välillä leipomisia. Kakun pinta näyttää kuvassa kyllä todellista rosoisemmalta, mutta toivottavasti maku on kohdillaan...

Sacherkakku

150 g taloussuklaata
150 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus
1 dl aprikoosilientä
2 rkl rommia

Täyte
1 tlk säilykeaprikooseja

Kuorrutus
100 g suklaata
1/2 dl ranskankermaa
1 rkl voita

Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä, sekoita koko ajan hiljalleen. Anna jäähtyä ja vatkaa sillä välin munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon suklaa sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kokeile kypsyys puutikulla, kypsä kakku ei tartu tikkuun. Anna pohjan jäähtyä puolisen tuntia vuoassa ennen kumoamista.
Sekoita keskenään aprikoosiliemi ja rommi. Soseuta valutetut aprikoosit. Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta levyt aprikoosirommiliemellä ja täytä aprikoosisoseella.
Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan. Sulata seos hiljaisella lämmöllä koko ajan varovasti sekoittaen. Anna jäähtyä hetki, ennen levittämistä kakun pinnalle ja reunoille. Lämmin suklaa levittyy parhaiten ja turhaa laappimista kannattaa välttää. Levityksessä voi käyttää apuna lämmitettyä veistä.
Koristele esim. kuivahedelmä- tai jogurttipähkinärouheella. Koristeet tarttuvat hyvin vielä lämpimän kakun pintaan.