Syksyllä kaipaa lämpöä ruokiin. Harissatahna on silloin juuri oivallinen valinta maustamiseen. Se ei ole liian mausteista tai tulista.
Tähän keittoon ei tule paljon aineita, mutta se on silti todella maukasta. Ohje on suoraan MTV:n Makuja -sivuilta.
Bataatti-lihakeitto
300 g naudanlihaa
1 l vettä
suolaa tai liemikuutio
1 rkl oliiviöljyä
1 tl harissatahnaa
1 valkosipulinkynsi
1 iso bataatti
1 tlk kidneypapuja
lehtipersiljaa
(ranskankermaa, sitruunaa)
Laita liha kylmään veteen kattilaan. Käännä levy päälle, anna kiehua alussa melko kuumalla ja kuori pinnalle muodostunut vaahto. Mausta suolalla. Keitä n. 2 tuntia (lihasta riippuen), kunnes liha on pehmeää.
Kuullota toisessa kattilassa oliiviöljyssä harissa, valkosipuli ja bataattipalat. Kaada päälle lihan keitinliemi ja lisää liha joukkoon revittynä (tai paloina). Lisää lopuksi pavut ja mausta persiljalla.
Tarjoiluvaiheessa voi lisätä keiton päälle ranskankermaa ja puristaa sitruunamehua.