28.11.10

Cassoulet

Joskus käy näin, että ensin tehdään ruoka ja sitten sille löytyy nimi. Jääkaapissa oli possunsuikaleita ja tähteeksi jääneitä papuja. Laitoin ne pataan ja maustoin. Netistä löysin sitten, että ruoka on ranskalainen papupata cassoulet. Tosin Ranskassa siihen käytetään usein eri lihoja, kuten possua, lammasta, ankkaa tai kaikkien yhdistelmää sekä makkaroita.

Ranskalainen papupata
300 g possunsuikaleita
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
kirsikkatomaatteja
salottisipuli
valkosipulinkynsi
lihalientä
valkoviiniä
tomaattipyrettä
hunajaa
timjamia, mustappuria, (laakerinlehti)
öljyä paistamiseen
koristeeksi persiljaa

Ruskista possunsuikaleet pienissä erissä ja siirrä pataan. Huuhtele pata ruskistuskertojen välillä vedellä ja kaada huuhdeliemi pataan. Kuullota lohkottu sipuli ja valkosipuli. Lisää pannulle lohkotut kirsikkatomaatit, tomaattipyre ja hunaja. Kaada kaikki pataan. Mausta ja lorauta päälle tilkka valkoviiniä.
Laita pata uuniin 200 asteeseen 1 1/2 tunniksi.