18.5.09

Silakkalaatikko

Ruoka, jota tulee tehtyä todella harvoin on silakkalaatikko! Oikeaoppisesti laatikko tulisi tarjota pöytäetikan kanssa, mutta minä tein lisukkeeksi hölskytyskurkkuja, ajoivat hyvin saman asian.

Silakkalaatikko

5 suolasilakkaa
200 g possun kylkisiivuja
suolaa, sokeria
5 isoa perunaa
iso sipuli
2 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1 dl kermaa
4 rouhittua maustepippuria
ripaus valkopippuria
korppujauhoja
voita

Laita jo edellisenä päivänä silakat kylmään veteen likoamaan, jotta liika suola lähtee pois. Laita samalla possunviipaleet vuorokaudeksi kylmään veteen suolaantumaan.
Voitele uunivuoka. Valuta possunviipaleet ja ruskista ne kevyesti, hieman sokeroidulla pannulla. Suikaloi sipuli ja laita possunsiivujen kanssa hetkeksi pannulle kuullottumaan. Huuhtele silakat. Viipaloi perunat ja laita niistä runsas puolet uunivuokaan. Lado päälle silakat, nahkapuoli alaspäin. Asettele seuraavaksi puolet possunsiivuista ja sipuli. Rouhi päälle maustepippurit ja aavistus valkopippuria. Lado loput perunaviipaleet vuokaan ja päällimmäiseksi viimeiset possunsiivut. Riko munat kulhoon, sekoita joukkoon vehnäjauho, maito ja kerma. Kaada liemi vuokaan. Ripottele päälle vielä korppujauhoja, tarvittaessa hieman suolaa ja rouhaise ripaus valkopippuria. Vuole pinnalle muutama voilastu ja paista 170 asteessa 1 1/2 tuntia.