9.5.09

Maapähkinävoipikkuleipiä ja pullaa leipäkoneella


Maapähkinävoipikkuleipiä - mikä sanahirviö! Mutta hyviä silti. Ohje oli Finfood. fi:stä. Samalla lautasella on pikkuisia voisilmäpullia. Alemmassa kuvassa, jo aiemminkin kokeilemiani, hillopitkoja. Tällä kertaa lopputulos oli huomattavasi kauniimpi!
Meillä on ollut leipäkone lainassa ja siitä on pitänyt ottaa kaikki ilo irti. Monta herkullista leipää on jo tehty ja pullataikinakin onnistui todella hyvin.
Pullataikinaa tehdessä ensimmäinen huoli tuli kuitenkin siitä, kun huomasin, ettei ohjeessa ollut kananmunaa. Aineet olivat jo koneessa ja kone päällä. Ei kun odottamaan. Toiseksi, kurkistaessani "valmista" taikinaa koneessa, iski epätoivo. Taikina ei ollut kohonnut, vaikka valitsin ohjelmaksi sekä sekoituksen että nostatuksen. Kaataessani löysän taikinan pöydälle, mietin mitä sille tekisin. Pehmeydestään huolimatta, se oli kuitenkin erittäin helppoa työstää. Se ei tarttunut pöytään, ei käsiin, vaan oli kimmoisaa ja notkeaa. Ei konepulla nopeampaa ole, mutta säästyypähän vaivaamisen vaiva... Ja lopputulos oli pehmeää pullaa, ehkä juuri kananmunan poisjättämisestä.

Peanutbutter cookies (40-50 kpl)

125 g voita
1 rkl (ruoka)kermaa
1 dl maapähkinävoita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1/2 tl soodaa

Nostele lusikalla pieniä nokareita pellille. Paina niitä hieman jauhotetulla haarukalla. Paista 175 asteessa n. 10-12 min.

Pullataikina leipäkoneella (ohjeella tuli 2 hillopitkoa ja 5 pikkupullaa)

2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
75 g juoksevaa margariinia
0,75 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl pullamaustetta
6 dl vehnäjauhoja
3 tl kuivahiivaa

Mittaa aineet ohjeen järjestyksessä astiaan. Valitse ohjelmaksi preparation ja pikaohjelma (=kone alustaa ja kohottaa taikinan).