8.5.09

Limettilohta ja parsaa

Jatko-osa parsalle. Nyt perinteisesti keitettyä parsaa limettilohen ja limettikastikkeen kera. Ohje kalalle ja kastikkeelle on äidiltäni.

Limettilohi

lohifile
limettimehua
sitruunapippuria
suolaa
öljyä

Laita lohifile voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle sitruunapippuria sekä suolaa ja purista päälle limettimehua. Paista 230 asteessa 10-15 minuuttia. Ohje, paistaa lohi nopeasti kuumassa uunissa, on peräisin kokki Arto Rastaalta. Näin kala pysyy erittäin mehevänä.

Limettikastike

2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1-2 tl limettimehua
1/2 kalaliemikuutiosta
2 tl maizenaa
kurkumaa
persiljaa
timjamia
sokeria

Sekoita keskenään vesi, kerma, limen mehu ja maizena. Kuumenna ja keitä 2-3 min. Mausta. Lisäsin kastikkeeseen myös hieman rakuunaa.
Tämä kaunis, keltainen kastike sopi hyvin paitsi lohelle myös parsalle.
Juomana meillä oli Rosemount valkoviini. Se sopi mielestämme hyvin yrttisen mausteiseen ruokaan.