16.1.09

Gulassikeitto

Tätä tehdessä tuli pieni ajatuskatkos. Tarkoituksenani oli tehdä keitto naudanlihasta, mutta tultuani kotiin kaupasta, huomasinkin ostaneeni possunsuikaleita. Mutta eipä hätää, keitto oli erittäin maukasta!

Gulassikeitto

4 siivua pekonia
300 g possunsuikaleita
porkkana
sipuli
valkosipulinkynsi
punaista ja vihreää paprikaa
5 perunaa
tomaattipyrettä
paprikajauhetta
cayennepippuria
mustapppuria
kuminaa
laakerinlehti
(kuivattua) varsiselleriä
1 tl balsamiviinietikkaa
1,5 l lihalientä
(suolaa)

Leikkaa pekoni silpuksi sekä kuutioi juurekset ja kasvikset. Paista ensin pekoni ja siitä muodostuneessa rasvassa possunsuikaleet. Siirrä lihat ja pannun huuhdeliemi pataan. Kuullota sipulit ja lisää myös mausteet hetkeksi kuumalle pannulle. Huuhtele taas pannu pataan. Lisää pataan juurekset ja paprikat sekä tarkista, että lientä on sopivasti. Tarkista suola. Anna kiehua hiljalleen n. 1/2-1 h.