5.1.09

Esprit-pastasalaatti


Tänään syömme tällaista pastasalaattia ja broilerinsiipiä.

Salaatti sai nimensä, kun poikkesin eräänä päivänä kotimatkalla samannimiseen vaateliikkeeseen ja siellä sattui olemaan kanta-asiakaspäivät. En kylläkään ole liikkeen kanta-asiakas, enkä siellä muutenkaan liiemmälti asioi, mutta kyseisenä päivänä kaikki saivat maittavan yllätyksen. Tarjolla oli tuoreilla mansikoilla ja karambolalla koristeltua pastasalaattia, patonkia, yrttilevitettä ja juomaksi sekä valko- että punaviiniä!


Kotiin tultuani (tyhjin käsin, sillä mitään en ostanut!) muistelin salaatin raaka-aineita ja kirjoitin reseptin muistiin. Se oli suurinpiirtein tällaista:

Esprit -pastasalaatti

2 dl tricolori pasta penneä

½ dl maissia

½ dl herneitä

1 dl kidneypapuja

½ suippopaprikaa

½ punasipulia

1 etikkakurkku

persiljaa

(persikkaa, mansikkaa, carambolaa, omenaa, viinirypäleitä...)


kastike:

1 dl kermaviiliä

1 dl majoneesia

2 rkl etikkakurkkujen maustelientä

paprikajauhetta

curryä

mustapippuria

suolaa

sokeria