![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgG3o2txeT4Xr6AGEPURo_zm81QbyhDnvQtrgUZdGlmOGbUqdkBl1DTcwfPdJBvD4jwDk6ULTLypQ8idA07hBtILFRohW91JuLAPG_4fXfNsUSzE6zOTFOC24ipV_0vZV1HkYVvzS6VO0A/s320/Esprit-salaatti+003.jpg)
Tänään syömme tällaista pastasalaattia ja broilerinsiipiä.
Salaatti sai nimensä, kun poikkesin eräänä päivänä kotimatkalla samannimiseen vaateliikkeeseen ja siellä sattui olemaan kanta-asiakaspäivät. En kylläkään ole liikkeen kanta-asiakas, enkä siellä muutenkaan liiemmälti asioi, mutta kyseisenä päivänä kaikki saivat maittavan yllätyksen. Tarjolla oli tuoreilla mansikoilla ja karambolalla koristeltua pastasalaattia, patonkia, yrttilevitettä ja juomaksi sekä valko- että punaviiniä!
Kotiin tultuani (tyhjin käsin, sillä mitään en ostanut!) muistelin salaatin raaka-aineita ja kirjoitin reseptin muistiin. Se oli suurinpiirtein tällaista:
Esprit -pastasalaatti
2 dl tricolori pasta penneä
½ dl maissia
½ dl herneitä
1 dl kidneypapuja
½ suippopaprikaa
½ punasipulia
1 etikkakurkku
persiljaa
(persikkaa, mansikkaa, carambolaa, omenaa, viinirypäleitä...)
kastike:
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
2 rkl etikkakurkkujen maustelientä
paprikajauhetta
curryä
mustapippuria
suolaa
sokeria