1.1.14

Pasta Ragu

Jostain tv-ohjelmasta sain taas innostuksen kokeilla pasta ragun valmistusta. En vain ole löytänyt sitä täydellistä ohjetta. Tämäkin jäi kahden tunnin kypsentämisen jälkeen vielä hieman liian vaisuksi. Laitoin eri ohjeista yhdistellen siihen sellerit, porkkanat, sipulit, tomaattipyreet, sardellit, balsamicot, lihaliemet ja punaviinit sekä yrtit. Jos kastike muuten maistuikin melko hyvältä, kokonaiset säilötyt kirsikkatomaatit, joiden nimeen muutoin vannon, olivat liikaa. Niistä tuli liian hapokas ja vetinen tuntuma.
Pastankin väänsin kuin italianmammat konsanaan itse alusta asti ja kaulitsin koneella. Hyvä nyrkkisääntö on vaivata yhteen 100 g jauhoja (n.1 1/2 dl) ja 1 muna. Sekaan ripaus suolaa. En kyllä ole löytänyt hyviä jauhoja sen jälkeen kun muuan italialainen kauppa lähti paikkakunnalta. Nyt on ollut tyytyminen toisen liikkeen, myös italialaisiin, 00-jauhoihin. Tosin, viimeksi ostin myös Semolina-jauhoja, joita sekoitin pastataikinaan, ja mausta tuli aiempaa parempi.