30.7.12

Yrttiset jauhelihapihvit

Mökillä saa ja pitää käyttää mielikuvitustaan ruokaa laittaessa. Toisaalta mausteita ei ole kaapeissa samoin kuin kotona, toisaalta yrttimaa kasvaa ja rehottaa erilaisia makuja.

Ostin jauhelihaa, tietämättä lainkaan etukäteen, mitä siitä tekisin. No, aikani mietittyäni, päädyin italialaisittain maustettuihin pihveihin.


Yrttiset jauhelihapihvit

400 g nautasikajauhelihaa
1 kesäsipuli varsineen pilkottuna, kuullotettuna
1/2 dl leivänmuruja
1/2 dl kermaa
1 muna
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl hunajaa
mustapippuria
5 sardellifilettä
(suolaa)
oksa/lehti lipstikkaa, varsiselleriä, persiljaa, kreikanmeiramia ja kynteliä

Ps. Vihreä pihvien päällä on kevyesti kuullotettua lehtikaalia.