Mitä tästäkin Vapusta tulee, teekkarit kastetaan Kosken sijasta Ratinassa!?
Me kuitenkin aloitimme näin aattona kalaisalla menulla, jossa alkusalaattina oli vihersalaatti, pääruokana parsaa kylmäsavuloheen käärittynä, perunasalaattia, piparjuuri-sinappikastiketta ja jälkiruokana Valion rommirusinajäätelöä. Viini sopi kuin vappunenä päähän; espanjalainen Abadal.
Vihersalaatti
erilaisia salaatinlehtiä (olen löytänyt Vihreäkeijun salaattimixin!)
rucolaa
kurkkua
hunajamelonia
saksanpähkinää
sitruuna-oliiviöljyä
Parsat kylmäsavulohikääreessä
vihreää parsaa 3-4/ruokailija
saman verran savulohisiivuja
oliiviöljyä tavallista ja sitruunaa
pinjansiemeniä
juustoa (meillä Ikean havart-tyyppinen)
Huuhtele parsat ja kuori ne kevyesti. Keitä 3-4 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta ja kääri savulohisiivu ympärille. Paista vielä oliiviöljyssä nopeasti kaunis pinta kääröille. Asettele tarjolle, ripottele päälle juustoa, pinjansiemeniä sekä sitruuna-oliiviöljyä.
Piparjuuri-sinappikastike
piparjuurituorejuustoa
Ikean sinappikastiketta lohelle
ruokakermaa
tilliä
mustapippuria
Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua hetki.
Perunasalaatti
2-3 keitettyä perunaa
1/2 sipulia
omena
tilliä
Kastike
1/2 dl öljyä
1/2 dl omenamehua
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl vaaleaa sinappia (laitoin hunajasinappia)
viher- tai rosepippuria
currya
mustapippuria
Ohje löytyy blogistani aiemminkin, mutta nyt lisäsin salaattiin myös omenaa.
Jälkiruokana Valion uutuus; rommirusinajäätelö!