6.4.12

Pääsiäisen ruokia

Täytyi jo välillä tyhjentää kameraa, sinne kun oli kertynyt melkoinen arkisto erilaisia ruokakuvia ym. En edes muista kaikkia reseptejä enää. Olivat ehkä enemmän tai vähemmän onnistuneita kokeiluita. Blogissa on ollut hiljaiseloa, en edes tiedä miksi. Päivät ja varsinkin illat tuntuvat menevän niin nopeasti ja uusia ruokajuttuja en ole paljoa tehnyt. Vanhoilla tutuilla, hyväksi havaituilla resepteillä on ruokaa laitettu. Kuvassa alhaalla mm. sitruunabroileri menossa uuniin, se tuntuu olevan kestosuosikki.

Eräänä päivänä teemaksi muodostui pallot. Ruokana oli salaattia, jossa pyöreitä muotoja luonnostaan ja palloraudalla avustettuna. Aamulehdessä oli ohje lihamurekkeesta, jonka sisään oli piilotettu kananmunia. Tein pienperheen version ja käärin munat yksitellen jauhelihakuoreen. Netistä löysin ruoalle nimen - skottimunat. Lisukkeena yrttiperunat ja (sametti)rakuuna porkkanat. Huomasin, että kesäisiä yrttejäni on vielä runsaasti jäljellä. Minigrip-pussit ovat säilyttäneet yrttien värit ja aromit hyvin.


Eikä pääsiäinen ole mitään ilman makeita suklaa- ja sitruunaleivonnaisia. Olen vain alkanut ottaa paineita irtopohjavuokien käytöstä. Nyt valumisten ehkäisemiseksi vuorasin vuoat leivinpaperilla. Lopputulos ei kyllä ole kovin kaunis tai siloinen.
Kuvissa Fazerin ohjeella tehty mutakakku ja juustotorttu, jonka ohjeen löysin MTV3:n Mitä tänään syötäisiin -sivuilta. Pohjaa varten tein koko annoksen, mutta täytteeseen laitoin puolikkaan. Täytteessä käytin vain Ricotta-juustoa tuorejuuston ja ranskankerman sijaan.

Juustotorttu

Pohja
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 munaa
1 dl sokeria
1 rs (180 g) tuorejuustoa
1 prk (150) ranskankermaa
1/2 sitruunan mehu (ja hieman kuoriraastetta)
1 rkl maizenaa
2 tl vaniljasokeria

Tee ensin pohja vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levätä täytteen teon ajan.
Vaahdota täytettä varten munat ja sokeri. Sekoita joukkoon juusto ja muut aineet.
Vuoraa vuoan pohja ja reunat taikinalla ja kaada täyte syvennykseen. Reunaa riitti hieman yli täytteen. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Tarjoile hyvin jäähtyneenä, mielellään jääkaappikylmänä, hedelmien ja sorbetin kanssa.
Pohjataikina tuntui pieneltä ja varsinkin sen levittäminen irtopohjavuokaan, leivinpaperin päälle oli melko työlästä. Siitä huolimatta, että vuokani oli annettua ohjetta pienempi, vain n. 20 cm halkaisijaltaan. Uunista otettaessa pohja oli kuitenkin kohonnut ja sitä oli riittävästi.