21.4.12

Kevät mielessä!


Tämä ruoka toi kyllä viimeistään mieleen kevään - parsaa, salaattia, mansikoita ja proseccoa!


Alkuruoaksi tein keiton. Liemen pohjan keitin parsan kuorista. Kuullotin sipulia ja lisäsin lopussa hieman vehnäjauhoja. Kaadoin siivilöidyn liemen päälle. Lisäsin parsan paloja, palan liemikuutiota, pippuria ja ranskankermaa. Soseutin ja paloittelin sen jälkeen parsojen nuput keittoon. Lautaselle lisäsin hieman oliiviöljyä keiton pinnalle sekä saksanpähkinän puolikkaan.


Salaatissa oli erilaisia, vihreitä, salaatinlehtiä, rucolaa, kurkkua, kirsikkatomaatteja, basilikaa, saksanpähkinää sekä oliiviöljyä.
Parmankinkkuun käärityt parsat kuorin ensin kevyesti ja keitin muutaman minuutin. Lopulta käärin kinkun parsojen ympärille ja paistoin kevyesti niille ruskean, rapean pinnan oliiviöljyssä. Päälle raastoin parmesania ja ripottelin pinjansiemeniä.
Vuohenjuusto sopi niin salaatin ja parsojen kuin mansikankin seuraksi.