12.2.12

Fondue

Saimme aikoinaan häälahjaksi fondue-padan. Pataa sellaisenaan on vuosien saatossa tullut käytettyä todella paljon, se on sopivan pieni ja valurautapintahan vain paranee käytössä. Jokusen kerran pataa on käytetty myös fonduen tekoon. Yleensä olemme tehneet juustoseoksen itse alusta alkaen, mutta nyt kokeilimme valmisseosta. Kätevää ja Kirsch-viinalla maustettuna juusto oli oikein hyvää. Padan äärellä pitäisi seurustella ja dipata pikku suupaloja juustoon hitaasti, mutta me olimme ennätysnopeita, sillä pelkäsimme juuston palavan pohjaan (kuten yleensä). Ehkä tässä valmisseoksessa oli jokin ainesosa tai valkosipulin hierominen padan pohjaan auttoi, että nyt juustomassa pysyi loppuun asti hyvänä.
Dipattavana suosikkimme on vaalea, hieman kuivahtanut leipä, mutta myös tuoreet kasvikset ja lihapullat sekä hillosipulit ovat hyviä. Tälläkään kertaa en esikypsentänyt vihanneksia, vaan ne olivat tarjolla raakana. Uusi kokeilu oli Romanesco-kaali, joka myös parsakukkakaalin nimellä tunnetaan; kaunis, maukas ja aromikas vihannes!