Tämä onkin aika "vaarallinen" piirakka. Kun ottaa pikkupalan, se houkuttelee syömään koko piirakan. Resepti oli Maku-lehdestä:
Raparperipiirakka
pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja (laitoin 1 dl hiivaleipä- ja 1 dl vehnä- sekä 1/2 dl perunajauhoja)
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
täyte:
3 dl raparperipaloja (mehustin hetken aikaa 2 rkl fariinisokerissa)
2 dl kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Tee ensin pohja sekoittamalla kuivat aineet ja nyppimällä ne pehmeän voin sekaan. Lisää muna. Levitä taikina vuokaan. Paista n. 5 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa täytteen aineet raparperia lukuunottamatta.
Levitä esipaistetulle pohjalle raparperipalat ja kaada päälle kermaviiliseos. Paista vielä n. 30 minuuttia.