16.5.11

"Onnenlintunen"

Ostimme alennnusmyyneistä talvella Mökkikirjan. Ensimmäisellä sivulla oli toivotus: "Onnea tupaanne tänään, huomenna, jatkuvasti! Onnenlintunen lentäköön tupaanne sisälle asti!" Eräs lintunen otti sen sitten ihan kirjaimellisesti! Mustarastas mokoma oli tehnyt pesänsä mökin kuistille. Ensin ajattelimme, että lintu kyllä pelästyy ja häipyy, kun huomaa meidän kulkevan ovissa. Mutta ei mitään, se nosti päänsä vain ylös ja istua kökötti pesässä, vaikka seurasimme vierestä sen touhuja. Siinä sitten mietimme, annammeko pesän olla, siirrämmekö vai hävitämmekö sen... Haimme jo tyhjän pöntön ja mietimme pesän siirtoa siihen, mutta kun lähistöltä ei löytynyt sopivaa puuta, pesä sai jäädä.
Nyt luin, että lintu on aika nopea pesimispuuhissaan ja poikaset jättävät pesän pikaisesti, mutta sillä voi olla kahdet kolmet poikaset kesässä! Ei muuta kuin tarkkana kun pesä on tyhjä, niin se saa kyllä lähteä. Vaikka linnusta ei sinänsä ole haittaa, voi olla että se saa aikaan melkoisen sotkun verannalla.
Mietimme mikä lintu siihen pesii ensi kesänä, kun lajit tuntuvat aina vain suurenevan. Joutsenpariskunta siinä jo lenteli joka ilta kaakattaen mökin yli... Voi tulla ahdasta - kaikille.