Pekoni-suppispiirakka
Pohja:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl karkeita ruisjauhoja
1/2 dl perunamuusijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl juustoraastetta
1/2 dl vettä
1 tl suolaa
Täyte:
4 siivua pekonia
1 l suppilovahveroita
1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
1.5 dl ruokakermaa
kananmuna
suolaa, rosmariinia, selleriä
Tee ensin pohja. Nypi pehmeään rasvaan kuivat aineet ja juustoraaste. Sekoita nopeasti sekaan vesi. Painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista 200 asteessa 5-10 minuuttia.
Tee täyte. Silppua pekoni, sienet ja sipuli. Ruskista ensin pannulla pekoni, lisää sienet ja sipuli. Ripota päälle jauhot ja kaada sekaan kerma. Mausta ja hauduta hetken aikaa. Anna jäähtyä hetki ja sekoita mukaan muna. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle runsaasti juustoraastetta. Jatka paistamista 200 asteessa 20 minuuttia.