Kurpitsa on kyllä monikäyttöinen kasvis. Se on maukas sinällään, mutta ei liian voimakas, jolloin erilaiset mausteetkin pääsevät esille.
Kylmään ja sateiseen syyspäivään toivat lämpöä curry, inkivääri ja chili. Keiton tuoksusta ja mausta tuli mieleen intialaiset ruoat...
Käytin nyt toisen puolikkaan Hokkaidosta ja siitä tuli riittävät annokset kahdelle. Kotiin tullessa ostin kaupasta kurpitsansiemensämpylät, joiden väliin paistoin pekonin siivut.
Mausteinen kurpitsakeitto
öljyä
kurpitsaa
sipuli
valkosipulin kynsi
curryä
tuoretta inkivääriä
chilipaprikaa
tomaattipyrettä
kasvis-/kanalientä
suolaa, pippuria
ranskankermaa
Paloittele kasvikset ja kuullota ne öljyssä. Lisää mausteet ja kaada liemi päälle. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi. Lisää ranskankerma ja soseuta keitto.