7.10.12

Hokkaido?

Kiitos kaupoille siitä, että ovat ottaneet valikoimiinsa erilaisia kurpitsoita, mutta kaipaisin vielä tarkempaa erottelua siitä, mitä lajikkeita on tarjolla. Eri kurpitsathan soveltuvat toisia paremmin hieman erilaisiin ruokiin.
Tämän, kuvassa olevan kurpitsan epäilen olevan hokkaido-lajiketta. Se on pieni, hieman pisaranmuotoinen ja syvän oranssinen niin pinnalta kuin sisältäkin. Maku oli jo raakana makea ja pähkinäinen.
Hokkaidon mainitaan olevan ainoa talvikurpitsa, josta voisi syödä kuorenkin(?). Kuori oli ohut ja pehmeä, kun kuitenkin kuorin kurpitsan kevyesti kuorimaveitsellä.
Tein kurpitsasta lisuketta kanttarelli-hirvipadalle ja puolikkaastakin tuli reilusti syötävää.

Paahdettu kurpitsa

oliiviöljyä
Hokkaido-kurpitsaa
sipuli
salviaa
hunaaa
pippuria, suolaa
balsamicoa

Kuutioi kurpitsa ja lohko sipuli. Pyörittele paloja öliiviöljyssä uunivuoassa. Mausta salvialla, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Paista 225 asteessa vajaa puolisen tuntia. Pirskota kypsän kurpitsan päälle balsamicoa.