20.6.09

Korinpunontaakin on kokeiltu...

Mökillä ollessa tuli taas tallennettua kameralla sinne vietyjä käsitöitä. Paikasta onkin tullut oikea Näpsä-töiden näyttely.

Jokunen vuosi sitten kokeilin punontaa eri materiaaleista mm. pajusta ja rottingista. Tekniikka vaatii sormilta pikkutarkkuutta, mutta myös voimaa. Yllä olevassa kuvassa on rottinkikori, jonka suunnittelin kapeaksi ja korkeaksi. Ajatuksena oli, että ruokapöydässä patongit olisivat siinä kauniisti esillä... Koristeellinen reuna oli sattumankauppaa ;).

Alla oleva pieni rottinkikassi, on "Vappupicnickorimme". Se on sopivan kokoinen ja kätevä ottaa Vappuna torille; pohjalle liina, joka estää tavaroiden putoamisen rei'istä ja pikkueväät sekä kuohuviinipullo laseineen koriin.

Kassi on tehty kaaostekniikalla. Siinä rottinkia taivutellaan mielivaltaisessa järjestyksessä limittäin ja lomittain, koko ajan muotoa tarkkaillen. "Muottina" korille oli tyyny, joka muotoiltiin reunassa olevalla tukevalla rottingilla. Vähitellen kostutettua rottinkia pyöriteltiin tyynyn ympärille, kunnes muoto ja tiheys olivat sopivat. Viimeisenä tehtiin ja kiinnitettiin kahvat.

Kukin maalasi korinsa haluamallaan värillä. Tässä vaiheessa olisi kannattanut olla kamera mukana tallentamassa tuotoksia, niin herkullisen värisiä koreja syntyi.