1.7.14

Täällä taas!

Vähän jännitti, osaanko edes enää kayttää/täyttää blogiani. Pitäisiköhän oikeasti lopettaa, jos ei ole intoa kirjoitella...
No, kokeillaan nyt vähän vielä jatkaa. Nyt suunta on kyllä postata taaksepäin reseptivihkoon (= keittiön hyllyllä, kasa kirjekuoria ym. pikkulappuja, joihin on kiireessä raapusteltu söherryksiä) kertyneitä ohjeita ja koneeseen kertyneitä kuvia. Saa nähdä mitä edes muistan ohjeista, sillä kun tapana on aina matkan varrella vielä soveltaa...
Aloitetaan nyt sitten vaikka tästä, kuvasta joka tuli ensimmäisenä koneelta.
Lehtikaalia tuli ostettua keväällä kaupasta, koska sitä tuntui olevan hyvin tarjolla. Ajankohtainen vihannes myös siksi, että nyt sitä kasvaa maalla ja pieniä lehtiä voi jo leikata salaatin joukkoon. Myöhemmin, kun sato on runsaampaa ja lehdet paksumpia siitä voi tehdä sipsejä (kuvassa) tai muhennosta.
Lehtikaalimuhennoksen tein niin, että ryöppäsin lehdet nopeasti muutaman minuutin ajan ja valutin veden pois. Kuullotin pannulla sipulia ja valkosipulia, lisäsin revityn kaalin sekä kaadoin joukkoon yrteillä maustettua ruokakermaa. Viidestä kymmeneen minuutin haudutuksen jälkeen lisätään mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Hyvä lisuke esim. kalalle.