29.5.13

Raparperipiirakka

Äitini oli leiponut tätä piirakkaa ja tästä tuli heti uusi lempparini. Koostumus on tahmean kinuskinen, mieleen tuli myös tarte tatin. Sokeria ja voita ei ole säästelty ja piirakka onkin todella makea - mutta pieni pala riittää.
Ohje oli Kotilieden puutarhaliitteessä. Ainemäärät tuntuivat erikoisilta ja taikinaa tehdessä tuli epäusko, mutta ei kannata luovuttaa.

Anna-rouvan raparperipiirakka
(halk. 24 cm vuoka)

5 keskikokoista raparperia
1/2 -1 dl tavallista-, ruoko- tai fariinisokeria

Taikina
1 muna
2 1/2 dl sokeria
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Levitä raparperipalat voidellun vuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeri.
Tee taikina vatkaamalla/sekoittamalla muna ja sokeri. Lisää sulatettu voi (tai juokseva margariini) sekä keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina raparperien päälle. Paista 175 asteessa n. 1/2 tuntia. tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Taikina riitti hyvin, vaikka tein ohjeella kaksi pienempää piirakkaa; toisen sydänvuokaan ja toisen pieneen piirakkavuokaan.