14.5.13

Äitienpäiväkakku

Eurooppalainen tori tarjosi toinen toistaan ihanamman värisiä fudge-karkkeja. Äitienpäiväkakun väriksi tuli tänä vuonna oranssi. Sisältä suklaisen kakun koristelin tuoreilla mansikoilla. Suolaiseksi tarjottavaksi tein lohi-voileipäkakun ja kaunis kattaus oli valmis kun isä oli ostanut vielä lohenpunaisia ruusuja pöytään ...

Suklainen täytekakkupohja

4 (3) munaa
1 1/2 (1) dl sokeria
1/2 ((0.4) dl perunajauhoja
1 (0.7) dl vehnäjauhoja
1/2 (0.4) dl kaakaojauhetta
1 1/2 (1) tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 1/2 tuntia. Tein kakun suluissa olevilla määrillä pieneen irtopohjavuokaan. Vuorasin vuoan pohjan leivinpaperilla ja voitelin sekä jauhotin. Kostutukseen käytin Spritea. Täytteenä oli mansikkaa, rahkaa ja kermaa.