10.3.13

Sushi

Kuvia ei nyt ole, koska kamera oli jälleen vuotuiseen, perinteiseen tapaan "muilla mailla". Sushi olikin sitten lohturuokaa kotiinpalaajalle - ei kuitenkaan kameralle.
Mietin aina mikä on oikea määrä riisiä. Nyt mittaus meni kohdilleen ja kokojyväriisi oli erittäin maukasta. Alkukeittona oli misokeittoa. Keiton voi tarjoilla pelkkänä liemenä, mutta tein siitä ruokaisamman lisäämällä siihen hieman vihanneksia sattumiksi.

Misokeitto

öljyä
muutama herkkusieni
pala purjoa
pala porkkanaa
4 dl vettä
1 ps misokeitto-tiivistettä

Viipaloi/suikaloi vihannekset. Kuullota niitä nopeasti ja kevyesti kuumassa kattilassa öljyssä. Lisää vesi ja anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja lisää misotahna. Tarjoa alkukeittona.

Sushiriisi

3 dl sushiriisiä
1/2 dl vettä

Huuhtele ja valuta riisi. Lisää kattilaan vesi ja anna riisin liota 1/2 tuntia. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Anna kiehua kannen alla 40 minuuttia (vesi imeytyy kokonaan riisiin). Ota kattila liedeltä ja anna vielä tekeytyä kannen alla 10 minuuttia. Jäähdytä riisi ja sekoita siihen lastalla, leikkaavin ottein etikkaliemi.

Etikkaliemi

7 rkl riisiviinietikkaa (käytin omenaviinietikkaa)
4 rkl sokeria
1/2 rkl suolaa

Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä ja lisää riisin joukkoon. Jätä hieman lientä norilevyjen kostutukseen.

Riisiä oli sopiva määrä paketilliselle eli viidelle norilevylle. Täytteeksi laitoin kylmäsavulohta, surimia, retikkaa, kurkkua, porkkanaa, paprikaa, purjoa, avokadoa ja tietenkin wasabi-tahnaa. Porkkanan pehmensin riisikattilassa, 10 minuutin höyryyksellä.