5.8.12

Todellinen kuppikakku

Helteillä uunin käyttö on meillä lähes pannassa. Uuni nimittäin puhaltaa kaiken poistoilman keittiöön ja lämpötila hipoo pilviä... Mutta, kun makeanhimo iskee, jotain on keksittävä. Jossain blogissa oli ratkaisu ongelmaan - kuppikakut mikrossa!

Kyseisessä blogissa oli ohjetta muunneltu, mutta alkuperäiseen reseptiin oli linkki. Tein alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta näin jälkikäteen viisastuneena, seuraavalla kerralla vähennän paistoaikaa kolmesta minuutista kahteen. Suklaakakussa ei haittaa, vaikka sisus on löysä. Yksinkertainen resepti riitti itselläni kahteen pieneen uunivuokaan. Voitelin vuoat kevyesti juoksevalla margariinilla.

Suklaakuppikakku mikrossa

1 kahvikuppi

4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 muna
3 rkl maitoa
3 rkl juoksevaa margariinia
vaniljasokeria
3 rkl suklaahippuja
(1 tl maapähkinävoita)

Sekoita ensin kuivat aineet. Lisää muut järjestyksessä, hyvin vatkaten. Kaada seos kuppiin ja paista 1000 W mikrossa 2-3 minuuttia.