Helsingin Sanomissa oli ohje raparperitiramisulle. Ostin aineet, jotta saatoin kokeilla reseptiä mökillä juhannuksena. Hyvää siitä tuli, joskin haaveilin, että tuoreet mansikat olisivat ehkä olleet oivallinen koriste kakulle.
Raparperitiramisu Pohja:
Savoiardi-keksejä
Kostutus:
metsämansikkalikööriä
vichyä
Raparperihilloke:
raparperikuutioita
sokeria
hunajaa
metsämansikkalikööriä
Juustotäyte:
kermavaahtoa
tuorejuustoa
sokeria
vaniljasokeria
Aloita tekemällä raparperitäyte. Mittaa aineet kattilaan ja keitä n. 15 min. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma, lisää siihen juusto ja sokerit.
Lado keksit tarjoiluastiaan. Kostuta ne reilusti. Kaada päälle hilloketta sekä juustotäytettä. Tee toinen samanlainen kerros. Anna kakun vetäytyä muutama tunti. Koristele ennen tarjoilua metsämansikan kukilla, lippian ja mintun lehdillä.