19.10.10

Takkiaukihauki

Haukea on nyt pukannut ruokapöytään, tänään jopa kaksin kappalein. No, ei siinä mitään, kun tulevat paistovalmiina. Täytettä vaan sisään ja uuniin. Ja vaihtelu virkistää, toinen on yrttinen italiaano ja toinen sinappinen suomalainen.

Italia

oliiviöljyä ja voita
mangoldia
purjoa
kananmunaa
valkosipulia
ohraa
sitruunamehua
sitruunatimjamia, salviaa
valkopippuria
suolaa
parmesania

Suomi

voita
ohraa
kananmunaa
purjoa
tilliä
sinappikastiketta (=Ikean graavilohikastiketta)
valkopippuria, suolaa
korppujauhoja

Aloitin keittämällä rikotut ohrasuurimot ja kananmunat. Kuullotin pannulla purjon ja mangoldin. Maustoin seoksen salvialla, timjamilla, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Sekoitin joukkoon ohran ja silputun munan. Lisäsin vielä mukaan nokareen voita. Toinen hauki sai täytteensä. Lorautin hauen pinnalle oliiviöljyä ja sitruunamehua, sirottelin pippuria ja suolaa sekä raastoin parmesania.

Kuullotin toisen erän purjoa. Sekoitin mukaan ohran ja pieneksi hakatun munan sekä mausteet. Ikean sinappikastiketta oli jääkaapissa, joten lisäsin sitä pikkulusikallisen täytteeseen. (Testattu on, että se sopii graavilohelle, mutta on kyllä aika voimakasta, joten malttia käyttöön!) Täyte hauen sisään ja pinnalle voita, pippuria, suolaa sekä korppujauhoa.

Molemmat makasivat uunissa n. tunnin hieman alle 200 asteessa.

Samaan uuniin mahtuivat vielä punajuurilohkot, jotka maustoin suolalla, pippurilla, hunajalla ja salvialla. Päälle runsaasti oliiviöljyä.