27.10.10

Kirjankannet

Tilkkupaja lähestyy loppuaan. Tyynyn jälkeen ahkeroin kirjankansien kimpussa. Tilkkutyötä työssä on juuri ja juuri nimeksi, enemmän aikaa meni taas kirjontaan ja aplikointiin. Kuviot ja mallit otin netistä eri blogeista yhdistelemällä. Lopulta kanteen muotoutui kukkakedon päällä perhosten kanssa liihottava tyttö, jolla on "tähdenlento" tuomisinaan. Kun en löytänyt sopivaa suomalaista sananlaskua, kirjoin kanteen tekstin "It's going to be a good day!".
Aina oppii uutta: liimaharsoa oli hauska oppia käyttämään aplikoinnin apuna. Harson avulla voi silittää haluamansa kuvion pohjakankaalle ja reunat huolitellaan koneella tai käsin ompelemalla. Tilkkutyön taustalla on kirjonnalla kiinnitetty pellavavanu, joka tuo työhön hieman pehmeyttä. Jotta kansista ei olisi tullut liian paksut, en laittanut vanua takakanteen.
Kehyksen tilkut ompelin ensin pitkäksi neljän eri värin nauhaksi, jonka sitten leikkasin tasapituisiksi pätkiksi. Yhdistin palat sivuilta toisiinsa, jolloin sain uuden pitkän nauhan. Mittasin sen kuvan reunoihin sopiviksi pätkiksi ja ompelin kulmiin punaiset neliöt.
Oma ongelmansa oli se, miten saan ommeltua kannet sekä vuorin siististi "pussiin", jotta lopputulos olisi huoliteltu. Käytin samanlaista tekniikkaa kuin tyynyliinojen kanssa ja olin lopputulokseen tyytyväinen.
Onpas kiva ottaa kalenteri esiin!