15.11.09

Perunoita kahdella eri tavalla

Työpaikan pikkujouluissa oli aivan ihanaa ruokaa ja varsinkin vuohenjuustoperunat jäivät mieleen. Pitikin heti seuraavana pävänä hakea vuohenjuustoa ja kokeilla perunoita itse. Koska olen meillä se ainoa, joka ymmärtää tämän herkun päälle, tein toisen annosvuoan tavallisia kermaperunoita.

Kermaperunat

2 perunaa
1.25 dl ruokakermaa
mustapippuria
suolaa

Kuori ja siivuta perunat. Lado ne voideltuun uunivuokaan ja ripottele väliin pippuria sekä suolaa. Kaada kerma päälle. Kuumenna uuni hieman yli 200 asteiseksi ja laita vuoka uuniin. Paista n. 15 minuuttia, jolloin kerma alkaa kuohua. Vähennä uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 45 minuuttia. Jos pinta tummuu, laita päälle folio.

Vuohenjuustoperunat
2 perunaa
50 g vuohenjuustoa (Pirkka)
1.25 dl ruokakermaa
hunajaa
mustapippuria
rosmariinia
suolaa

Tee kuten edellä eli kuori ja siivuta perunat. Lado ne voideltuun uunivuokaan ja ripottele väliin pippuria, suolaa, vuohenjuustoa, hunajaa sekä rosmariinia. Kaada kerma päälle. Kuumenna uuni hieman yli 200 asteiseksi ja laita vuoka uuniin. Paista n. 15 minuuttia, jolloin kerma alkaa kuohua. Vähennä uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 45 minuuttia. Jos pinta tummuu, laita päälle folio.