19.11.09

Beaujolais Nouveau

Marraskuun kolmas torstai...

Sipulipiirakka

Pohja
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunasosehiutaleita
1/2 dl kylmää vettä
1/2 dl juustoraastetta

Täyte
4 siivua pekonia
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
hunajaa, timjamia, mustapippuria
1 dl juustoraastetta

Tee ensin pohja nyppimällä rasva ja jauhot. Lisää juustoraaste ja kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi ja painele uunivuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Ruskista pekonisilppu ja kuullota sipulit. Mausta ja anna hautua hetken aikaa. Jäähdytä hieman ja lisää ranskankerma sekä munat. Kaada piirakkavuokaan ja ripottele päälle runsaasti juustoraastetta. Paista vielä n. 30 minuuttia.


Ps. Tiedä sitten oliko nälkä, mutta viini oli tänä vuonna hyvää ja piirakka sopi sen kanssa erinomaisesti. Omalle lautaselleni lisäsin vielä valmiina ostettua myslileipää ja sen päälle vuohenjuustoa... Salaattina päärynäsalaatti. Juustolautasella oli myös italialaisesta Delizie da Perlasta ostettuja tuotteita. ...ja marraskuuko on muka ankea?!?