28.4.13

Appelsiini-ricottatorttu

Taas sama alkutilanne; aineet jääkaapissa uhkaavat jäädä vanhaksi... Nyt kaapista löytyi Ricotta-juustoa ja eilisestä jäänyt puolikas lime-rahkapurkki. Syntyi appelsiinilla maustettu ricottatorttu.

Appelsiini-ricottatorttu

Pohja
10 kpl Domino-keksejä
1/2 dl juoksevaa margariinia (tai voisulaa)

Täyte
1 prk Ricotta-juustoa
1/2 prk lime-rahkaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1/2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 muna

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon rasva. Levitä ohueksi kerrokseksi voidellun (irtopohja)vuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.
Mittaa täytteen aineet ja sekoita keskenään ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Levitä seos vuokaan ja paista 190 asteessa 1/2 tuntia.