Kutomisen ollessa kiivaimmillaan huomasin itsenäisyyspäivänkin olevan käsillä. Yleensä olen miettinyt jo pitkään etukäteen menun. Nyt pikainen pohdinta sekä aineiden hankinta ja lopputulos oli valmis. Alkupalana graavisiikaa, keitettyä kananmunaa ja ruskajuustoa; pääruokana lohikeitto; jälkiruokana pannacotta rosmariinimansikoilla. Iltapalana Linnanjuhlia seuratessa söimme ruskasalaattia.
Ruokien ohessa oli mallaslimppua, jonka ohjeen sain äidiltäni. Maku on lähes samanlainen kuin saaristolaislimpussa, mutta teko on paljon helpompi ja nopeampi.
Mallaslimppu
5 dl vettä
1 dl kaljamaltaita
1 rkl kuminaa
2 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
1/2 dl siirappia
1 1/2 ps kuivahiivaa
10 dl hiivaleipäjauhoja
Kaada maltaiden päälle 2 dl kiehuvaa vettä, liota tunti. Lisää kuminat, loppu vesi lämpimänä, mausteet sekä jauhot, joihin on sekoitettu hiiva. Alusta taikina ja kohota 1/2 tuntia. Jaa taikina kahteen öljyttyyn ja leseillä jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa 1/2 tuntia.
Itse vähensin hieman sokerin ja siirapin sekä jauhojen määrää.