27.9.10

Vispipuuro

Teen aina syksyisin vispipuuroa (=vaahtopuuroa) tuoreista puolukoista. Ohjeet ovat kuitenkin lähes aina puurolle, joka on tehty mehusta. Nyt löysin netistä ohjeen, jossa aineiden määrät olivat kohdallaan ja kun vielä jätin kuoret siivilöimättä, vaahtiksesta tuli todella herkullista.

Vispipuuro

8 dl vettä
4 dl puolukoita
1/2 dl sokeria
1 1/4 dl mannaryynejä
suolaa

Keitä puolukoita vedessä 15 minuuttia. Mausta sokerilla ja ripauksella suolaa. Tarkista maku. Lisää mannaryynit kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen. Keitä vielä 10 minuuttia. Jäähdytä puuro ja vispaa kuohkeaksi.

Tein puolikkaan annoksen ja se oli sopivan kokoinen meille. Määrä oli myös helppo vatkata kattilassa niin, ettei se roiskunut tai tullut yli äyräidensä. Olisin tehnyt puuron maultaan maukkaammasta kauramannasta, mutta onneksi luin netistä, että kauramanna ei vatkaannu.