22.5.10

Rimpsut

Possun ribsit eli rimpsut ulkogrillissä paistettuina olivat aikas hyviä... :)

Grillatut possun ribsit

Esipaista (valmiiksi maustettuja) kylkiluita ensin uunissa 175 asteessa paistopussissa n. tunnin ajan. Tee sillä aikaa marinadi.

Marinadi (n. 1 dl paksua tahnaa)

1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
4 kuivattua luumua
3 rkl Heinz-barbequekastiketta
3 tippaa tabascoa
1 rkl hunajaa
1 tl tummaa balsamicoa
1/2 dl hedelmämehua (appelsiini, omena tms.)
cayennepippuria, mustapippuria

Kuumenna paistinpannulla öljy ja lisää sinne sipuli sekä mausteet. Mittaa sekaan myös muut aineet ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Luumuja voi "soseuttaa" paistinlastalla. Lisää nestettä eli mehua mielesi mukaan, mutta seos saa olla paksua.

Ota lihat uunista. Laita koko rivi grilliin ja voitele grillauksen ajan puolin ja toisin marinadilla. Koska liha on kypsää, riittää, että siihen saa vain kauniin värin ja glaseerauksen.