21.2.10

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara eli miilunpolttajan spagetti... Amerikanpekoni ei ehkä kuulu alkuperäiseen ohjeeseen, mutta minä olen käyttänyt aina sitä. Pekonia on yleensä jääkaapissa hätävarana ja se taipuu nopeasti moneksi. Tein kyllä nytmuutenkin sellaisia lisäyksiä ja muunnelmia ruokaan, että se ei menisi aitoitalialaiselta varmaankaan läpi.

Jälkiruokana oli uusimman Etiketti-lehden reseptin mukaan tehty appelsiinikastike ja Aino-suklaajäätelöä. Kuvaa en voinut laittaa, koska jostain syystä en taaskaan saanut kameraa toimimaan haluamallani tavalla ja ihanan näköinen jälkiruoka odotti syöjää.... Mutta onneksi Alkon sivuilta löytyi ohjeen ohella kuva tästä herkusta, ja oma annos oli kyllä lähes saman näköinen kuin kuvassa.

Spaghetti alla carbonara

spaghettia
öljyä
pekonia
kevätsipulia
ranskankermaa
kananmuna
juustoraastetta
persiljaa
mustapippuria

Aloita keittämällä spaghetti. Ruskista pekonisilppu pannulla, lisää lopuksi hienonnettu sipuli. Sekoita muna ja tilkka ranskankermaa keskenään, lorauta sekaan myös hieman pastan keitinvettä. Kaada neste pekonin joukkoon koko ajan sekoittaen ja lisää vielä juustoraaste. Mausta pippurilla. Valuta pasta ja kaada kulhoon, tee keskelle syvennys ja kaada kastike siihen. Sekoita muutaman kerran pastakauhalla ja ripottele pinnalle vielä pippuria, juustoraastetta sekä persiljaa.