11.1.10

Osso bucco

No nyt eivät laatusanat riitä kertomaan tämän ruoan herkullisuutta, eikä kuvakaan kerro tuhatta sanaa enempää!
Olemme syöneet viimeaikoina jos jonkinlaisia keittoja (sipuli, tomaatti, jauheliha...), mutta tänään teki mieli jotain tuhdimpaa ruokaa. En tiedä mistä osso bucco tuli mieleeni, äiti teki sitä joskus lapsuudessani ja olen muistaakseni kerran kokeillut sitä itsekin. ...ja tämän jälkeen teen varmasti toistekin tai kolmannen kerran!

Osso bucco

2 naudan potkakiekkoa
vehnäjauhoja
pippuria
suolaa
oliiviöljyä
voita
pala selleriä
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1/2 punaista paprikaa
1/2 vihreää paprikaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl vaaleaa siirappia
lihalientä
valkoviiniä
n. 2 dl paseerattua tomaattia
timjamia
laakerinlehti
basilikaa
(mojo-kastiketta)
varsiselleriä
persiljaa

Puhdista potkakiekot luunsiruista. Pyörittele ne kauttaaltaan vehnäjauhoissa, joissa on pippuria ja suolaa. Paista kiekot kuumalla pannulla voin ja öljyn seoksessa. Siirrä valurautapataan. Huuhtele pannu vedellä pataan. Lorauta pataan myös viiniä. Lisää pannulle kuutioidut vihannekset sekä hunaja ja kuullota hetki. Kaada myös tomaatti pannulle kuumentumaan. Lisää seos lihojen päälle. Lisää mausteet, paitsi persilja vasta juuri ennen tarjoilua. Anna hautua 2-3 tuntia.


Tarjoile risotto milanesen kanssa.