3.1.10

Katkarapupasta

Mojo-kastiketta on nyt tullut lisättyä ruokaan jos toiseen. Tänään se maustoi katkarapupastaa. Sainpahan syyn myös kokeilla uusia pastasettini välineitä; pastamittaa, pastakauhaa ja -pihtejä. Mojokastike oli hyvää myös perunalastujen dippinä kermaviiliin sekoitettuna. Luultavasti illalla kokeilen samanlaista kastiketta lohkoperunoiden seurana...

Katkarapukastike

100 g katkarapuja
1/2 dl mojokastiketta
oliiviöljyä
1 tl tomaattipyrettä
1/2 tl paprikajauhetta
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl kalalientä
1/2 dl ruokakermaa
20 g sulatejuustoa
mustapippuria
basilikaa
ruohosipulia

Laita katkaravut sulamaan mojokastikkeeseen. Lisäsin joukkoon myös hieman tuoretta basilikaa ja ruohosipulia sekä mustapippuria. Kuumenna tomaattipyrettä ja paprikajauhetta hetki öljyssä, lisää sipulit; kuullota, mutta varo polttamasta. Kaada päälle kalaliemi ja kerma sekä paloittele joukkoon sulatejuusto. Kun juusto on sulanut, kaada kattilaan katkaravut kuumentumaan. Lopuksi voi vielä jauhaa päälle hieman mustapippuria.