14.9.13

Kesän ruokia

Lohta tuli loimutettua, mutta tein myös maittavan keiton kesäkuun Pirkka-ruokalehden ohjeella. Se on kesä- ja kalakeiton yhdistelmä ja kun kala on savustettua, tulee siitä vielä oma pieni lisänsä keiton makuun. Oman maan yrteillä maustettuna se oli herkullista. Uusi kokeilu oli tänä vuonna tanskalainen kirveli. Se sopi miedon makunsa puolesta todella hyvin niin keittoihin kuin salaatteihinkin.
Kesäkurpitsat kasvoivat, mutta eivät mitenkään yltiöpäisesti. Suosikkini vuodesta toiseen on One ball eli keltainen, pyöreä kesäkurpitsa. Siitä tein pienet annospalat puolittamalla pallon. Täytteeksi koverrettua kurpitsaa, tomaattia, salaattijuustokuutioita, oliiviöljyä, kreikanmeiramia, suolaa ja pippuria. Päälle mozzarella-juustoa ja kypsennys uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia.
 Sadepäivänä, joita tänä kesänä oli onneksi vähän, valmistin kukkakaalivuoan. Aineet ja valmistus kuten lasagnessa, mutta pastan tilalla on kukkakaalia.
Tomaatit kasvoivat suotuisan kesän ansiosta hyvin ja tuottivat jopa vähän satoakin. Kuvan salaatissa Money maker- ja Sungold-tomaatteja. Pikkubasilikaa unohtamatta - se on vuodesta toiseen satoisa, joka kevät uudelleen kylvettynä tietenkin.