1.7.13

Mustikkapiirakka


Enpä ole ennnen tehnyt uuden sadon mustikkapiirakkaa kesäkuussa! Mökillä mustikat olivat kypsyneet ennätysajassa ja tänä vuonna ehdimme kerätä ne myös ennen sorsia. Läheltä kuitenkin piti, sillä sorsat olivat juuri rantautuneet varpujen piiloon kun saavuimme mökille. No, jäi sinne vielä vähän sorsillekin ja rohkeasti ne tulivatkin jatkamaan herkutteluaan heti kun olimme terassilla grillaamassa.
Meillä on äitini kanssa tapana tehdä aina ensimmäisistä mustikoista kiisseliä ja mannapuuroa sekä mustikkapiirakka. Piirakan ohje on vanha, otettu joskus jostain lehdestä, mutta se ainoa oikea ensimmäisille mustikoille. Myöhemmin sitten voi tehdä kaiken maailman mamman marjapiiraita ym. ym. 

Yks' kaks' mustikkapiirakka

2.5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
5-6 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita

Täyte
1 l mustikoita
1 dl hillosokeria
1 rkl perunajauhoja

Pinnalle hyytelösokeria

Tee löysähkö pullataikina. Levitä se pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota 1/2 tuntia. Sekoita täytteen aineet ja murskaa samalla hieman mustikoita. Levitä mustikat pohjan päälle ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Ripottele kypsän, vielä kuuman piirakan päälle hyytelösokeria.