Meillä on äitini kanssa tapana tehdä aina ensimmäisistä mustikoista kiisseliä ja mannapuuroa sekä mustikkapiirakka. Piirakan ohje on vanha, otettu joskus jostain lehdestä, mutta se ainoa oikea ensimmäisille mustikoille. Myöhemmin sitten voi tehdä kaiken maailman mamman marjapiiraita ym. ym.
Yks' kaks' mustikkapiirakka
2.5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
5-6 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita
Täyte
1 l mustikoita
1 dl hillosokeria
1 rkl perunajauhoja
Pinnalle hyytelösokeria
Tee löysähkö pullataikina. Levitä se pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota 1/2 tuntia. Sekoita täytteen aineet ja murskaa samalla hieman mustikoita. Levitä mustikat pohjan päälle ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Ripottele kypsän, vielä kuuman piirakan päälle hyytelösokeria.